dimecres, 11 de gener del 2023

CAPSA DELS SONS

 Hola famílies,
avui us vinc a explicar un recurs que utilitzem molt a l'aula: La CAPSA DELS SONS.

La capsa dels sons consisteix en dues capses: una per les vocals (de color blava) i l'altra per les consonants (de color vermell). A l'interior d'aquestes hi trobem diferents objectes que tenen assignat un so de la llengua catalana, consequenment també correspon una grafia del nostre abecedari. Per exemple: es poden trobar un objecte: un tros de corda. La mestra agafarà la corda i la mourà arran de terra com si fos una serp i reproduirà el so: /S/ . Així els infants relacionarant l'objecte de la corda amb el so /s/ /s/s/s/... fins que podem relacionar aquest so amb la grafia de la "S".

Així doncs, al llarg del primer trimestre i aquests dies hem anat treballant i refrescant els diferents sons de la llengua catalana tot relacionant, posteriorment, amb les grafies de l'abecedari, sempre plantejant com un joc. Per què ho hem fet? Simple, en aquestes edats es considera fonamental treballar la consciència fonològica ja que aquesta és la base de la lectoescriptura. És a dir, el pas previ perquè l'infant pugui ser capaç algun dia, quan evolutivament estigui preparat a plasmar aquests sons en el paper mitjançant grafies ( lletres) i formar paraules, és dir que el nen/a escrigui. Per tant, mitjançant aquest recurs de les capsa dels sons pretenem que l'infant a través del joc i del moviment dels objectes aprengui a produir els sons de la parla i poc a poc pugui anant relacionant aquests sons amb les grafies.

Aqui teniu un petit recull d'alguns moments que hem jugat amb les capses dels sons.


Per últim, us volem demanar ajuda pel següent pas que volem fer a l'aula sobre el treball dels sons i lletres. Ens ajudarieu a omplir aquesta CAIXA DELS SONS INICIALS??
Han de ser objectes molt petits ( de 2 a 5cm màxim) ja que han de cabre dins dels calaixons de la caixa. La caixa estarà a l'aula perquè pugueu veure la grandària dels calaixons.

Així doncs, el que us volem demanar és que ens porteu objectes petits, que el seu nom comenci amb un so inicial de l'alfabet. Per exemple: podeu portar una Petxina i aquesta amb els infants la posarem en el calaix de la "P", o un joguina de playmobil que és un nen, doncs el posarem en el calaix de la N. Qualsevol dubte em pregunteu. Sobretot, penseu que seran objectes que es quedaran a l'aula i s'hauran de compartir amb la resta de companys/es de l'aula, és a dir, que no sigui la joguina preferida del vostre fill/a, sinó objectes d'aquells que no sabeu què fer-ne, o en teniu de molts repetits, etc.


Moltes gràcies famílies!!!!.-Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

VISITEM LA CREU ROJA

Hola famílies!! Dijous, 15 de febrer, la classe de les bicicletes vam tenir la sort de poder anar a visitar la Creu Roja de Sabadell, sortid...